Friday, August 10, 2012

contoh surat rayuan tidak di senarai hitam PTPTN

Halo, halo, halo ...... mesti ramai yang tercari-cari bagaimana nak setelkan masalah kena senarai hitam atau pun blacklist dengan PTPTN kan...okey korang risau sebab harini aku nak kongsikan dengan korang cara bagaimana nak selasaikan masalah ni..

Aku cuma nak kongsi dengan korang cara untuk buat surat rayuan je k..mudah je pun nak buat surat rayuan untuk tidak di senarai hitam ni sebenarnya. Cuma korang kena rajin cari je la kan...korang bernasih baik sebab harini korang di pertemukan dengan blog ni...hehehe

Jom tengok contoh surat rayuan yang aku buat ni...


Amacam.... senang x nak buat? bila dah siap surat ni korang boleh la email or faxkan ke PTPTN... korang call la PTPTN untuk dapatkan no fax ye....

Kalo ada apa-apa masalah jangan segan-segan komen...nanti aku jawab k

5 comments:

warung GAJAHPUTEH said...

salam...
nak tanya...
lepas dah tuan hamba fax/email surat rayuan tersebut kpd ptptn...
apakah keputusan yg tuan hamba terima????

mohon tuan hamba ceritakan rentetan dari surat rayuan tersebut...

tq in advance!!!

haidzir84 said...

salam..

ok selepas awak fax/email surat tu.. seeloknya awak call ptptn untuk memaklumkan kepada pihak ptptn, ini untuk mempercepatkan urusan. kalo awak biar je camtu kadang-kadang tak ada respon pon daripada ptptn ni.. lembab sket diorang ni kalo x follow up.

aien said...

assalam..nk tanye..selepas dah follow up surat rayuan tu..adakah akan lepas ke luar negara..?

Yozakura said...

Salam nak tnya...encik just hntr email / fax surat rayuan ni je ke?.. Ke de pe2 lg dokumen yg kena sertakn....

Tq....

Yozakura said...

Salam nak tnya...encik just hntr email / fax surat rayuan ni je ke?.. Ke de pe2 lg dokumen yg kena sertakn....

Tq....

Custom Search

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Jom Tukar Link

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!