Saturday, January 29, 2011

filem The Green Hornet preview

video Ni ada preview untuk filem The Green Hornet yang bakal ditayangkan... Trailer "The Green Hornet" - Die GrĂ¼ne Hornisse - Le Frelon Vert Genre: sci-fi / superheroes Regie / directed by: Michel Gondry Darsteller / cast: Seth Rogen , Cameron Diaz , Jay Chou , Christoph Waltz , Michael Pena , Edward James Olmos , David Harbour , Tom Wilkinson Kinostart Deutschland: Kinostart USA: January 14th, 2011 offizielle Filmsite: SYNOPSIS (supplied by Sony) Britt Reid (Seth Rogen), son and heir to Los Angeles' largest newspaper fortune, is a rich, spoiled playboy who has been happy to maintain a direction-less existence. When his father James Reid (Tom Wilkinson) dies, Britt meets an impressive and resourceful company employee, Kato (Jay Chou). They realize that they have the resources to do something worthwhile with their lives and finally step out of James Reid's shadow. Kato builds the ultimate weapon, The Black Beauty, an indestructible car with every weapon imaginable and Britt decides that in order to be heroes, they will pose as villains. With the help of Britt's new secretary, Lenore Case (Cameron Diaz), they learn that the chief criminal in the city is named Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz). He has united all the gangs under his power, and he quickly sees that the Green Hornet is a direct threat to the prosperous criminal underworld he controls.

5 cara nak buat duit dengan blog

Blog sudah menjadi popular hari ini dan barangkali ramai pengguna internet sudah mempunyai blog untuk tujuan tersendiri. Sesetengah daripadanya buat blog sekadar suka-suka , then ada juga yang serius bisnes malah mahu cari duit poket lebih. Ramai newbie bertanya adakah betul boleh buat duit dgn blog ? Actually dunia bisnes sudah berubah sejak kewujudan internet. Bagi saya bisnes kini bukan lagi dilakukan secara konvensional di realiti sahaja malah boleh buat secara online dan lebih 'bebas' ataupun lebih memudahkan jika kena caranya. Mungkin di sini saya boleh share beberapa idea buat duit dengan blog yang selama ini telah ramai orang buat dan berjaya : 1. Jika tidak keberatan anda boleh menulis review / pandangan mengenai product, services atau lain-lain opportunities mengikut keperluan pihak PayPerPost.Com yang mana mereka akan membayar setiap review atau posting yang telah buat di blog anda. Boleh juga jadi publisher bagi Click2sell , LinkWorth maupun social network yang muncul sebagai pesaing baru Facebook iaitu PeopleString Network yang akan memberi kita komisen dengan setiap referal. 2. Cara lain yang juga dapat mendatangkan duit yg banyak melalui blog ialah dengan Google Adsense . Ramai di antara rakan-rakan saya di Malaysia mahupun seluruh dunia telah berjaya generate income dengan Adsense ini. Paling mudah untuk dapatkan akaun Google Adsense ini ialah create blog di www.blogger.com dan mempunyai niche yang tersendiri dalam bahasa Inggeris. Dengan setiap klik daripada pengunjung blog anda di banner adsense akan memberi pulangan yang menguntungkan. Yang pastinya anda kene jujur buat adsense ini, jgn terlalu 'pandai' buat click fraud kerana google lebih bijak tentang sistemnya berbanding anda. 3. Buat affiliate program bagi menjana income tambahan. Ia cukup mudah kerana affiliate program anda cuma mempromosikan link produk/servis vendor yang telah mereka sediakan. Tentang soal proses pembelian, penghantaran dan lain-lain isu tidak perlu risau kerana ia adalah kerja vendor/penyedia affiliate program. Kita cuma pastikan link affiliate itu dipromosi sehabis baik untuk mendapatkan komisyen yang ditawarkan. Contoh program affiliate yang menarik seperti Klikjer.Com , MasKahwin.Com , IdeaBisnesLuarBiasa dan banyak lagi. 4. Jual iklan banner atau text link di blog anda. Sekiranya web anda mempunyai hits atau traffic tinggi bolehlah ambil peluang untuk menjual ruang iklan di tepi atau memana bahagian blog anda. Mungkin jual link atau iklan untuk disewa selama seminggu, bulanan mahupun tahunan. Bergantung kepada kapasiti traffik anda, lagi banyak hits lagi tinggilah harga banner iklan anda. Contoh paling mudah ialah sepertimana iklan di web utusan.com.my atau bharian.com.my yang sememangnya harga dia cukup tinggi berdasarkan hits traffik yang banyak setiap hari. 5. Jual produk sendiri.. cara ini mungkin boleh direalisasikan sekiranya anda ada produk atau servis sendiri. Misalnya anda jual buku novel second hand dengan membuat beberapa sinopsis dan review novel yang anda telah baca serta menjualnya dengan separuh harga daripada harga asal ataupun mengikut pertimbangan yang lebih sesuai. Apa jua produk mahupun servis boleh dijual melalui blog mengikut kategori tertentu. Ia terpulang kepada daya kreativiti anda. Tips-tips di atas dapat memberi panduan ringkas kepada mereka yang mahu buat duit dengan blog lebih mudah. Sememangnya kalo nak wat duit kenelah usaha yang dahsyat dan tidak malas belajar perkara baru. Terdapat pelbagai cara buat duit dengan blog asalkan kita teruskan belajar dan explore peluang-peluang di internet dengan lebih mendalam... All da best and good luck..

cara mudah nak buat screenshot

ok...harini saya nak kongsikan kepada anda semua bagaimana nak buat screenshot...ramai orang pikir macam mana nak ambil gambar pada screen laptop kita sendiri. Bukanny susah sangat pon. Tak perlu nak gunakan camera pon.... kat bawah ni adalah langkah-langkah untuk buat screenshot berserta gambar..ni adalah contoh yang saya buat guna laptop saya sendiri.. 1)-Mula-mula sekali anda dah onkan pc atau laptop anda tu, pilih la tempat mana yang anda nak jadikan screenshot.Kat sini saya akan jadikan Desktop saya sebagai gambar. 2)-Pastu anda hanya perlu tekan button 'PrtSc' yang terdapat pada keyboard laptop anda. Tengok gambar dibawah ni. 3)-Setelah anda tekan butang 'PrtSc' tu...anda bukak software 'Paint' yang ada dalam laptop anda.macam kat bawah ni.. 4)-Kemudian anda perlu paste kan gambar yang anda nak tadi dalam paint ni. sama ada tekan 'Ctrl + v' atau pon guna menu kat dalam paint tu...macam kat bawah ni haa.. 5)-Bila anda dah siap edit ke nak buat apa-apa kat gambar tu anda boleh la 'save as' gambar tu samada dalam format JPEG atau PNG...ikut suka anda... orait dah siap pon 'screenshot' anda... selamat mencuba...semoga post ini memberikan info kepada anda

jom tgk promosi untuksambutan tahun baru cina 2011

Are you looking for some exquisite that will impress your other half? Well, you've come to the right place. @Jipaban can surprise you with a lot of goodies in their online shopping mall.
Custom Search

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Jom Tukar Link

create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!